Ministerul Economiei: Inscrierile pentru schema Horeca se prelungesc cu o saptamana - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Ministerul Economiei: Inscrierile pentru schema Horeca se prelungesc cu o saptamana

Perioada de inscriere a firmelor in schema de ajutor HoReCa - compensare  de 20% din diferenta de cifra de afaceri intre 2019 si 2020, va fi prelungita cu o saptamana, pana la 26 iulie 2021.

Perioada de aplicare a fost deschisa in data de 29 iunie 2021 si era programata sa se inchida in data de 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a emis recent un ordin care extinde aceasta perioada pentru a permite cat mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile sa acceseze schema.

Ministerul a estimat numarul potentialilor beneficiari ai schemei la 30.000. Pana pe 19 iulie 2021, cu o zi inainte de expirarea termenului initial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8000 de firme.

Valoarea totala a cererilor de ajutor atinge, la ora publicarii comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Schema este finantata de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei.

Ministerul Economiei aminteste ca platile pe aceasta schema de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de  ordinea inscrierii in platforma STS dedicata schemei, iar daca bugetul total este depasit de suma totala solicitata de beneficiari, cota bugetata de 2,5 miliarde de lei va fi impartita proportional tuturor firmelor acceptate.

Precizari tehnice

Pe parcursul perioadei initale de inscriere, o parte dintre firmele care au incercat sa aplice au intampinat greutati in identificarea expertului contabil sau a auditorului care a certificat diferenta de cifra de afaceri pentru CAEN-uri. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a realizat o procedura prin care s-au putut verifica expertii contabili sau auditorii. Insa aplicatia a detectat ca sunt lipsuri in bazele de date furnizate de asociatiile profesionale - Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) si Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR). Astfel devenind necesara interogarea bazelor de date in afara platformei electronice de inscriere.

"In acest sens, toate cererile de adaugare in baza de date au fost centralizate de operatorii call-center si au fost verificate de catre partenerii de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale cu CECCAR si ASPAAS - CAFR pentru a ne asigura ca cei care nu se regasesc in platforma sunt autorizati, fapt ce a ingreunat aplicatiile.', se arata intr-un comunicat al institutiei.

Institutia subliniaza ca a tinut cont de solicitarile de a prelungire perioada de inscrieri venite din partea mediului de afaceri si pentru a veni in sprijinul unui numar cat mai mare de intreprinderi.

"Mentionam ca cererile de adaugare a expertilor contabili/auditorilor financiari in aplicatia informatica, pot fi preluate in call center pana joi, 22.07.2021, ora 17.00, pentru a avea timpul necesar procesarii datelor pana la inchiderea aplicatiei electronice de inscriere.", se mai precizeaza in comunicat.

  • Marea Carte a Monografii lor Contabile
  • Balanta de verificare de la A la Z
  • 38 de POLITICI CONTABILE esentiale pentru orice firma

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2021-07-20
Vizualizari: 1142


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-09-24
AJFP Ialomita reaminteste contribuabililor ca luni, 27 septembrie 2021, este termenul de depunere a opt declaratii fiscale. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-09-22
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea informeaza
contribuabilii ca prin OG 11/2021 a fost reglementata posibilitatea acordarii anularii obligatiilor de plata accesorii prevazuta de OUG 69/2020 pentru inca doua situatii in care se pot afla contribuabilii cu restante bugetare ale caror scadente sunt anterioare datei de 31 martie 2021.
Citeste mai mult ...
postat la: 2021-09-22
Contribuabilii care au obligatii de plata a caror scadenta /termen de plata s-a
implinit dupa data declararii starii de urgenta mai au posibilitatea, pana la 30 septembrie 2021, sa depuna cereri de esalonare la plata in forma simplificata.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services