Marii contribuabili mai au termen pana la finalul lunii iunie ca sa conecteze casele de marcat la ANAF - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Marii contribuabili mai au termen pana la finalul lunii iunie ca sa conecteze casele de marcat la ANAF

Termenul de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale este tot mai aproape, reaminteste ANAF contribuabililor. 
 
Operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, ca sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
 
Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al A.N.A.F. se realizeaza pe categorii de contribuabili, incepand cu data de 31.03.2021, cu respectarea urmatoarelor termene:
 
 a) pana la data de 30.06.2021, operatorii economici incadrati in categoria marilor
contribuabili;
 
 b) pana la data de 30.11.2021, operatorii economici din categoria contribuabililor
mijlocii si mici;
 
 c) operatorii economici care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale
ulterior datei de 01.12.2021, la data instalarii aparatului de marcat electronic fiscal.
 
 Prin exceptie, operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice
fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice au obligatia completarii si transmiterii Declaratiei pe propria raspundere prin care utilizatorul mentioneaza ca aparatul de marcat va functiona in modul de lucru offline, semnata de reprezentantul legal al operatorului economic, cu respectarea urmatoarelor termene:
 
 a) operatorii economici incadrati in categoria marilor contribuabili, pana la data de
30.06.2021;
 b) operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii si mici, pana la data de
30.11.2021;
 c) operatorii economici care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale
ulterior datei de 01.12.2021, in termen de doua zile lucratoare de la data instalarii aparatului de marcat electronic fiscal.
 
Detalii suplimentare pot fi obtinute prin consultarea „Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, prin Formularul Unic de contact, telefonic, apeland Call Center-ul de asistenta al ANAF sau la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul unitatilor fiscale teritoriale."
 
 Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2021-06-15
Vizualizari: 1079


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-07-27
Analizam mai jos cazul unei firme cu impozit pe profit si TVA, care a primit granturi Masura 2 cu aport de 15% din banii firmei. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-07-26
Prin Legea nr. 206/2021 au fost introduse o serie de modificari ce tin de activitatea Registrului Comertului, care au impact si asupra firmelor. Noul act normativ a fost publicat in Monitorul nr. 715 din 20 iulie 2021. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-07-26
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila aduce la cunostinta
operatorilor economici ca au obligatia sa intocmeasca si sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2021 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services