OUG-ul a trecut: Termenul pentru depunerea Declaratiei de beneficiar real este prelungit pana la 1 octombrie - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

OUG-ul a trecut: Termenul pentru depunerea Declaratiei de beneficiar real este prelungit pana la 1 octombrie

Proiectul de OUG pentru prelungirea termenului de depunere a Declaratiei privind beneficiarul real isi urmeaza parcursul legislativ. Noul termen anuntat de Claudiu Nasui, ministrul Economiei, este 1 octombrie 2021. 

"In anul 2021 declaratia anuala privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica pana la data de 1 octombrie 2021", se arata in textul proiectului de OUG. 

Claudiu Nasui spera ca pana pe 1 octombrie sa poata aduce si alte beneficii pentru antreprenori

"Pana pe 1 octombrie putem discuta cu toate partile din procesul decizional pentru a adopta modelul austriac, care nu presupune o birocratie infioratoare pentru implementarea directivei.", a scris Claudiu Nasui, ministrul Economiei, pe Facebook.

"Era o sanctiune de minim 5.000 de lei daca nu se depunea aceasta declaratie in termen de 15 zile de la depunerea situatiilor financiare, ea intrand in vigoare tocmai in perioada in care se depuneau situatii financiare, existand incertitudinea – daca cine a depus deja, mai trebuie sa o depuna – pentru ca erau alte legi in vigoare la momentul depunerii. Interpretari diferite, desigur. Am avut si noi una, dar macar acum s-au clarificat lucrurile si, pana pe 1 octombrie, speram sa venim cu un cadru general valabil si nebirocratic.", a mai declarat ministrul Nasui.


Pentru aplicarea acestei prevederi este necesara publicarea actului in Monitorul Oficial.
 Ghidul practic al contabilului
din domeniul constructiilor


REDUCERE 50%

+ CADOU Formularele obligatorii
pentru Departamentul de Contabilitate


Click AICI >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2021-05-28
Vizualizari: 870


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-07-27
Analizam mai jos cazul unei firme cu impozit pe profit si TVA, care a primit granturi Masura 2 cu aport de 15% din banii firmei. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-07-26
Prin Legea nr. 206/2021 au fost introduse o serie de modificari ce tin de activitatea Registrului Comertului, care au impact si asupra firmelor. Noul act normativ a fost publicat in Monitorul nr. 715 din 20 iulie 2021. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-07-26
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila aduce la cunostinta
operatorilor economici ca au obligatia sa intocmeasca si sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2021 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services