search

OUG-ul a trecut: Termenul pentru depunerea Declaratiei de beneficiar real este prelungit pana la 1 octombrie

Proiectul de OUG pentru prelungirea termenului de depunere a Declaratiei privind beneficiarul real isi urmeaza parcursul legislativ. Noul termen anuntat de Claudiu Nasui, ministrul Economiei, este 1 octombrie 2021. 

"In anul 2021 declaratia anuala privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica pana la data de 1 octombrie 2021", se arata in textul proiectului de OUG. 

Claudiu Nasui spera ca pana pe 1 octombrie sa poata aduce si alte beneficii pentru antreprenori

"Pana pe 1 octombrie putem discuta cu toate partile din procesul decizional pentru a adopta modelul austriac, care nu presupune o birocratie infioratoare pentru implementarea directivei.", a scris Claudiu Nasui, ministrul Economiei, pe Facebook.

"Era o sanctiune de minim 5.000 de lei daca nu se depunea aceasta declaratie in termen de 15 zile de la depunerea situatiilor financiare, ea intrand in vigoare tocmai in perioada in care se depuneau situatii financiare, existand incertitudinea – daca cine a depus deja, mai trebuie sa o depuna – pentru ca erau alte legi in vigoare la momentul depunerii. Interpretari diferite, desigur. Am avut si noi una, dar macar acum s-au clarificat lucrurile si, pana pe 1 octombrie, speram sa venim cu un cadru general valabil si nebirocratic.", a mai declarat ministrul Nasui.


Pentru aplicarea acestei prevederi este necesara publicarea actului in Monitorul Oficial.
 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice