search

OUG-ul privind majorarea salariilor personalului din sectorul bugetar este in Monitor

OUG 115/2022 care prevede majorari salariale pentru personalul platit din fonduri publice a aparut in Monitorul Oficial nr. 844 din 29 august 2022. 

Guvernul a luat aceasta decizie tinand cont de faptul ca, in ultimii doi ani, drepturile salariale ale acestor persoane au fost inghetate, ca urmare a masurilor fiscal-bugetare adoptate in contextul economic actual, determinat de criza generata de pandemia de COVID-19, dar si de criza razboiului din Ucraina.
 
Majorarile salariale se acorda incepand cu luna august 2022, sub forma unei patrimi din diferenta dintre salariul de baza prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu exceptia celui care ocupa functii de demnitate publica si a celui incadrat la nivelul administratiei publice locale.
 
Majorarile se acorda cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite. 


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice